Барбекю 240 Patio Bistro

Ревю на електрическо барбекю Char-Broil 240 Patio Bistro

Компактна електрическа TRU-Infrared система за готвене с много място за печене

Какво харесваме

  • Придава на храната опушен вкус
  • Страничните маси се сгъват, за да спестят място
  • Лесен за почистване

Какво не харесваме

  • Без дръжка за преместване на скарата
  • Не е за употреба на закрито
  • Поставянето на термометъра може да бъде по-добро

Електрическото барбекю Char-Broil 240 Patio Bistro е чудесен заместител на скара на дървени въглища или газ, като ви дава страхотен вкус заедно със забавно и лесно печене. Има и няколко трика, които го правят още по-привлекателен.

Закупихме електрическата скара Char-Broil 240 Patio Bistro, за да може нашият рецензент да я тества. Продължавайте да четете за нашия пълен преглед на продукта.

Когато става въпрос за печене на скара, това често е компромис между вкус и удобство. Скарата на дървени въглища от твърда дървесина ви дава много вкус, но може да бъде разхвърляна и неудобна. Грил тиган на печката е лесен, но вкусът никога няма да се сравни с грил на открито. Електрическата скара Char-Broil 240 Patio Bistro може да бъде перфектният компромис за хора, които не могат да имат скара на дървени въглища или газ, но не искат да жертват опит или вкус. Той е достатъчно компактен за малки вътрешни дворове или балкони, но предлага достатъчно място за приготвяне на вечеря за цялото семейство. Освен това е по-безопасно от газовата скара в райони, където живият огън е проблем. Подложихме най-високо оценения грил на тест, за да видим колко добре се представя под натиск.

Изпълнение: Изненадващ опушен вкус


Електрическата скара Char-Broil 240 Patio Bistro разполага с много функции, от изгаряне на висока температура до готвене на ниска и бавна температура – и ние я намерихме много лесна за използване. Грилът се справи с всяка задача, която му поставихме, от затоплянето на тортили и печенето на пържола и колбаси до готвене на зеленчуци и овъгляване на червени чушки за обелване. Въпреки че не е огромно, имахме достатъчно място да изпечем половин дузина тортили и можехме да поберем още няколко, ако ги оставихме да се застъпват малко.

Инфрачервената система за готвене на марката осигурява лесно контролирана топлина, като същевременно ограничава горещия въздух, който може да изсуши храната. При готвене на мазни храни забелязахме само няколко малки избухвания под решетките за готвене, тъй като мазнината директно удряше нагревателния елемент. През повечето време обаче виждахме вкусен дим, а не пламък.

Докато пушенето не е нещо, за което бихте си помислили, когато използвате електрическа скара, Char-Broil го прави възможно, създавайки опушен аромат от соковете, удрящи нагревателния елемент.

Забавлявахме се да експериментираме с опушването на няколко различни храни, включително сол, но не успяхме да намалим температурата достатъчно, за да опитаме да опушим сирене.

Все още няма достатъчно дим? Можете да го използвате и като опушвач, като поставите дървени стърготини върху свободните места на решетките на скарата. Въпреки че не е съвсем същото като специализиран пушач, ние решихме, че този грил работи изненадващо добре; тъй като димът е по-близо до храната, това е много ефективна система.

Отне ни няколко опита, за да разберем правилната комбинация от топлина за продължителен дим, без да изгорим напълно чипса. Въпреки това, след като всички чипове бяха изгорени, всичко, което трябваше да направим, беше да добавим още една малка шепа точно отгоре, за да продължим да пушим още малко.

Дори по-добре, дървеният чипс не е необходимо да се накисва първо, така че можете да решите веднага да добавите допълнително дим от хикори към вашите бургери или дим от мескит към вашите пържоли. Забавлявахме се да експериментираме с опушването на няколко различни храни, включително сол, но не успяхме да намалим температурата достатъчно, за да опитаме да опушим сирене.

Ревю на електрическо барбекю Char-Broil 240 Patio Bistro

Дизайн: Създаден за функция


Този грил изглежда като грил на открито, с типичната стойка, колела, рафт и странични маси, така че първото впечатление е, че това е истински грил, а не кухненски уред, преместен на открито.

Три жлеба в предната част на решетката на скара трябва да бъдат поставени върху връзката на нагревателния елемент за правилно прилягане. Ако това не е направено, решетките ще се клатят, така че е доста очевидно кога решетката е позиционирана правилно.

Поставянето на термометъра върху решетката не е оптимално за гледане, но не нарушава сделката. Тази скара няма горен вентилационен отвор, така че димът излиза около дъното на капака по време на готвене. Капакът става доста горещ, но голямата дръжка е достатъчно далеч от повърхността на капака, така че не беше рисковано да го хванете без ръкавица за фурна.

Поради дима, който този грил създава по време на готвене, той не трябва да се използва на закрито, но бихме се чувствали удобно да го използваме под външен надвес, за да предпазим готвача от прекалено слънчево време.

Въпреки че не е съвсем същото като специализиран пушач, ние решихме, че този грил работи изненадващо добре; тъй като димът е по-близо до храната, това е много ефективна система.

Решетките за скара заслужават отделно споменаване поради техния дизайн. На пръв поглед изглеждат доста типични, с горни ръбове, където остава храната. Но при по-внимателна проверка открихме, че вдлъбнатините имат по-малко пространство между тях, отколкото бихте видели на стандартна скара на газ или дървени въглища. Поради това можете да готвите малки или тънки храни, без да ги губите през пукнатините, а мазнините и соковете ще продължат да текат.

Когато готвихме аспержи, един се плъзна настрани в една от тези долини, но тъй като не можа да се промъкне, успяхме да го спасим от огнено унищожение. Докато се пушеше, всички, освен най-малките чипове, останаха върху скарата, където им беше мястото.

Малкото пространство също е част от инфрачервената система за готвене, която ограничава достигането на горещия въздух до храната отдолу, като същевременно създава висока топлина от повърхността на скарата.

Процес на настройка: Изисква се сглобяване, но не е трудно


След разопаковане и поставяне на частите, сглобяването отне малко повече от час и изискваше само няколко обичайни инструмента. Инструкциите разчитаха до голяма степен на чертежи, с текст за няколко по-трудни стъпки.

За да направят нещата още по-лесни, самите части понякога имаха L или R, показващи лявата или дясната страна на скарата, или обозначения A/B, за да се гарантира, че частите са свързани правилно. Винтовете, шайбите и другите малки части се доставят в блистерна опаковка, етикетирана с буквата на частта и включеното количество, което ги прави лесни за идентифициране. Въпреки това, тъй като опаковката не уточнява действителните имена на различните винтове и болтове, щеше да е по-трудно закупуването на резервни части, ако те изчезнат по време на сглобяването.

Решетката дойде със стикер на предното дъно, който оставихме на място по време на монтажа. Когато решихме да премахнем стикера след сглобяването, двойнозалепващата лента, която го държеше върху решетката, беше трудна за отстраняване. Щеше да е много по-лесно, ако решихме да премахнем стикера преди сглобяването, тъй като можехме да накиснем и след това да измием частта в мивката, за да премахнем остатъците. Изтриването на това лепило беше може би най-трудната част от сглобяването.

Настройката за готвене е лесна. Просто го включихме в контакта, завъртяхме диска, за да зададем температурата, и оставихме скарата да се загрее предварително, преди да добавим храната.

Характеристики: Подгряваща стойка и осветено копче


Това е доста проста скара с един нагревателен елемент, който се извива, за да загрее цялата повърхност за печене. Само с един нагревателен елемент няма опция за различни температури на печене, но затоплящата поставка над скарата дава друга възможност за топлина.

Използвахме решетката както за затопляне на кифлички за колбаси, така и за почивка на пържола, докато приключим с приготвянето на зеленчуците. Стелажът за затопляне е малко малък, което означава, че може да бъде оставен на място по време на готвене и няма да пречи, но може да не е достатъчен за кифли за бургер за цялото семейство без стратегическо подреждане.

Копчето за управление има маркировки за „изключено“ и настройки на температурата от 1-5. Светлинка около копчето светва веднага щом включите скарата. Въпреки че не е супер ярък, може да се види от разумно разстояние, така че успяхме да погледнем назад, за да се уверим, че грилът е изключен, докато тръгвахме с нашата вечеря. Тази светлина също така улеснява виждането на температурата на скарата при печене след тъмно.

Почистване: Не изисква много усилия


Двете основни зони, които се нуждаят от почистване, са решетката за готвене и тавата за мазнина. Предложеният метод за почистване на скарата е да включите висока температура за 15 минути, за да изгорите храната, залепнала по решетките, след което използвайте четка, за да се погрижите за остатъците, подобно на всяка друга скара. Въпреки това, тъй като решетката не е прекалено голяма или тежка, тя може да се мие и в кухненската мивка, а порцелановото покритие улеснява почистването само със сапун за съдове, гореща вода и гъба за миене. Таблата за мазнина също може да се извади и почисти в мивката, заедно със стойката за затопляне, ако е била използвана. Вътрешността на основата и капака може да се избърсва, когато е необходимо. По-задълбочено почистване би било разумно в края на сезона за готвене, преди да го приберете за зимата.

Преносимост и съхранение: Компактен, но малко неудобен за преместване


Страничните маси са с голям размер. Те са много здрави, когато са удължени, и се сгъват спретнато и лесно, когато не са необходими, така че грилът всъщност е доста компактен, когато не се използва. Рафт под скарата осигурява удобно място за съхранение на консумативи, когато приберете скарата в края на сезона.

Една малка забележка е, че задните крака имат големи колела, но няма перфектна ръкохватка за повдигане на предните крака от земята.

В задната част на скарата има обвивка на кабела, която предпазва захранващия кабел от пътя, когато скарата не се използва. Това означава, че няма да го влачите по земята или да се спъвате в него, когато местите скарата през палубата или в склада.

Една малка забележка е, че задните крака имат големи колела, но няма перфектна ръкохватка за повдигане на предните крака от земята. Без дръжка за лесно повдигане беше малко неудобно да местим скарата, особено когато не се движим по права линия.

Грилът трябва да се съхранява на сухо място, което може да е неудобно в зависимост от това колко далеч е мястото за съхранение от любимото ви място за печене.

Цена: Разумна цена от среден клас
С цена, която се движи близо до 700 лв., Char-Broil 240 Patio Bistro Electric Grill струва около два пъти повече от най-евтините скари в тази категория, но също така не е най-скъпият, който ще намерите. В общото пространство за печене (включително газови скари) това е много достъпно.

Въпреки че хората, които харесват идеята за запалване на дървени въглища, може да не обърнат внимание на тази скара, тя е много по-лесна за използване, отнема по-малко време за настройка за готвене и се охлажда по-бързо, когато готвенето е готово. Дори по-добре, не се нуждаете от въглища, резервоари за пропан или постоянно свързване към природен газ. Всичко, от което се нуждаете, е удобен електрически контакт и сте готови за печене.

Възможността за добавяне на аромат на пушено дърво към храната прави това още по-рентабилно. Тъй като тази скара е толкова лесна за настройване и използване, вероятно ще има много употреба, стига времето да съдейства. Имайки предвид всички предимства на този грил, цената ни се струва приемлива.

Състезание: Изберете Char-Broil за компактен грил без пламъци
Вътрешният/външният грил на George Foreman струва около половината от скара Char-Broil и има едно ясно предимство освен цената: може да се използва на закрито, докато Char-Broil е само на открито. Въпреки че това е нещо, което трябва да имате предвид, грилът на Foreman също е доста голям за кухненски уред и изживяването от готвенето е по-близко до използването на грил тиган, отколкото на грил на открито.

По отношение на вкуса Char-Broil се доближава до външните газови скари. На не съвсем два пъти по-висока цена, Weber Spirit II E-210 Gas Grill предлага около два пъти повече пространство за готвене, две температурни зони и печене на пропан, което няма да ви привърже към електрически контакт. Weber има страхотно име, когато става въпрос за изграждане на скари и този не е изключение. С радост бихме препоръчали този грил на всеки, който предпочита пропан. Въпреки това, ако живият огън не е възможен и ако тази скара е твърде голяма за наличното пространство, Char-Grill е страхотен изпълнител в компактен размер.

Докато грилът Char-Broil може да направи малко пушене, ако това е основната ви цел, може да помислите за 30-инчовия Digital Electric Smoker Masterbuilt. Въпреки че струва около 1,5 пъти повече от Char-Broil, Masterbuilt предлага над три пъти повече място за готвене на четири стелажа, в зависимост от това колко вертикално пространство ви е необходимо. Masterbuilt е известен със своите пушачи и това би било една от най-добрите ни препоръки за електрически пушачи. Въпреки това, въпреки че бихте могли да използвате Masterbuilt като голяма външна фурна за печене на пиле с или без дим, това не е грил, така че ако хамбургерите и пържолите са повече ваш стил, Char-Broil може да е по-добрият вариант.

Окончателна присъда: Страхотно представяне, страхотен вкус

Докато печенето на дървени въглища е много забавно и предлага уникален вкус, трябва да отдадем похвала на тази електрическа скара за нейната лесна употреба, достъпна цена и страхотна производителност. Може да има кратка крива на обучение при преминаване от печене на дървени въглища или газ към електрическа скара, но открихме, че управлението на това устройство е доста интуитивно. Всъщност не беше по-трудно от използването на грил тиган на котлона. Фактът, че може да се използва за пушене, е просто черешката на върха.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *